Spring naar inhoud

Feestdagen

Aan het einde van het jaar staan de feestdagen weer voor de deur. Tijd voor lekker eten, veel cadeautjes en natuurlijk ook erg veel gezelligheid. Daar draait het wat mij betreft om als ik aan feestdagen denk. Het is altijd heel erg fijn om er dan mee bezig te zijn en ik geniet er vooral van om alles voor te bereiden en ook te bedenken. Daar zit voor mij nog het meeste plezier in.

Ideetjes opdoen voor feestdagen

Er zijn natuurlijk verschillende feestdagen. Zo is er Sinterklaas en is er Kerst en moeten we natuurlijk Oud en Nieuw niet vergeten. En natuurlijk zijn er de feestdagen van verschillende geloven waar je ook veel inspiratie uit kunt putten. Ik vind het zelf tijdens het voorbereiden altijd leuk om te kijken naar wat andere mensen allemaal doen. En met name bij verschillende soorten feestdagen. Om dat soort dingen dan met je eigen traditionele kerstdagen te combineren zorgt in mijn geval altijd voor leuke reacties.

Zo kun je kijken naar andere maaltijden, maar ook naar de aankleding van het geheel. Het doet niets af aan wat je aan het vieren bent en geeft juist eens iets nieuws in plaats van altijd maar hetzelfde proberen te maken. Op een gegeven moment was ik in ieder geval toe aan iets geheel nieuws. En zo ben ik daar uiteindelijk mee begonnen. En zo nu en dan gooi ik er een ouderwetse feestdagen aankleding tussendoor. Gewoon om het een beetje verrassend te houden. Mijn gasten zijn er altijd blij mee. En de kinderen vragen zich altijd af wat ik dit jaar weer ga doen. Ze kijken er echt naar uit. En als je kinderen gelukkig zijn, dan ben jij het als ouder ook.

Dus pak gewoon eens een andere feestdag van een ander geloof bij de hand en kijk eens hoe zij het doen. Door een beetje aan je eigen feestdagen toe te voegen kom je vaak tot heel verrassende en vooral ook geslaagde combinaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *