Spring naar inhoud

Chocolade letters

Chocolade letters zijn heerlijk. Je hebt ze dan ook in verschillende soorten chocolade en (uiteraard) lust ik ze allemaal. En aangezien het Sinterklaasfeest voor wat de supermarkten en ander winkels steeds vroeger lijkt te beginnen, ben ik als een kind zo blij dat ik ze al heel snel na de zomer kan kopen. Chocolade letters in de supermarkt zijn natuurlijk wel fijn, maar als ik eerlijk mag zijn koop ik ze liever bij de banketbakker. Die maakt ze helemaal zelf en versiert ze op de meest fantastische wijze. Ik kijk er dan ook altijd mijn ogen uit. Het nadeel is wel dat hij ze pas echt rond Sinterklaas gaat maken. Niet eerder. Ik heb hem nog gesmeekt om voor mij een uitzondering te maken, maar daar wil de beste man jammer genoeg niet aan beginnen.

Zelf chocolade letters maken

Dus als ik ze van de banketbakker wil hebben, die heerlijke chocolade letters, dan moet ik helaas wachten tot het kinderfeest begint. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet zelf even de keuken ik kan duiken om ze te proberen te maken. Ik ben er nog niet aan begonnen hoor, maar ik heb wel een aantal recepten om zelf chocolade letters te maken opgezocht. En nu zit ik op mijn gemak te bedenken wat voor heerlijke versieringen ik er allemaal op zal doen. Misschien heerlijke marsepein, of juist een melkchocolade letter met witte chocolade versieringen er op. Ik weet nog niet wat ik precies ga doen.

Het leuke van zelf chocolade letters maken is dat je gewoon kunt maken wat je wilt. En ik heb geen illusies hoor. Ik weet dat die van de banketbakker er veel mooier uit zullen zien. Maar het gaat ook om het plezier van het maken. Samen met mijn kinderen in de keuken, lekker van de gesmolten chocolade snoepen en veel plezier maken. Een beetje in de Sinterklaassfeer komen, als het ware.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *