Spring naar inhoud

Boekenleggers zelf maken

Ik lees heel graag. Meestal van de hele dikke en vaak ook moeilijke boeken. En hoewel ik ze het liefst in één keer zou willen verslinden, is dat gewoon niet haalbaar. Eerder vouwde ik dan een ezelsoor in de pagina en sloot hem dan. Maar dat begon ik behoorlijk zonde te vinden. Ik ging op zoek naar een boekenlegger. Nu moet je weten dat ik dan ook iets leuks en  speciaals wil en dat was natuurlijk niet te koop. Dus heb ik besloten; ik ga mijn boekenleggers zelf maken. Hoe moeilijk kan het tenslotte zijn?

Boekenleggers zelf maken makkelijk en leuk!

Nou, dat bleek dus inderdaad helemaal niet zo moeilijk te zijn! Ik had gedacht dat boekenleggers zelf maken een uiterst ingewikkelde klus zou zijn waar ik veel te veel tijd aan kwijt zou zijn. Maar dat was gelukkig niet het geval. Ze zijn heel eenvoudig zelf te maken en ik doe het dan ook met plezier. Er zijn verschillende manieren waarop je zelf boekenleggers kunt maken.

Eerst heb ik het materiaal uitgekozen. Ik besloot een stuk karton als achtergrond te gebruiken, zodat hij lekker stevig zou zijn. Vervolgens knipte ik daar een stuk af dat mij groot genoeg leek. Daarna ben ik door allerlei magazines gegaan. Ik wilde mijn boekenleggers zelf maken met een onderwerp dat mij aansprak. Nu ben ik dol op feestjes en dus besloot ik dat als thema aan te houden. De stukken heb ik later op elkaar geplakt en toen gelijmd. Daarna heb ik het geheel gelamineerd (daar heb ik zelf een heel handig apparaatje voor) en toen heb ik het gelamineerde gedeelte ook op maar geknipt. Ik maakte er een handig gaatje in om een leeswijzer te maken. Daar deed ik gewoon een leuk lint met wat kraaltjes eraan doorheen en legde daar een goede knoop in. En mijn boeklegger was gereed!

Boekenleggers zelf maken, ik vind het verschrikkelijk leuk om te doen en maak er nu regelmatig eentje en zoek steeds weer andere manieren om het te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *