Spring naar inhoud

bittere koekjes

Ik houd van lekker eten en snoepen, ook daar ben ik dol op. Ik kan mij nog herinneren hoe ik vroeger van mijn moeder bitterkoekjes kreeg, Ik noemde ze toen altijd bittere koekjes en doe dat nog steeds, puur om de herinnering aan vroeger vast te kunnen houden. Daarnaast vind ik het gewoon heel leuk om het net een beetje anders te noemen, zodat mensen mij gaan verbeteren, dat is soms heel grappig, vooral omdat ik dan net doe of zij het fout hebben. Maar ik dwaal een beetje af, zo merk ik.

Bittere koekjes kopen

Ik was in de supermarkt en daar zag ik ze staan. Het was werkelijk jaren geleden dat ik voor het laatst bittere koekjes had gegeten en bij het zien van het product, liep het water mij letterlijk in mijn mond. Ik moest ze meenemen en voor ik er zelf erg in ha, lagen ze al in de winkelwagen. Snel keek ik om mij heen of er niemand was die wist dat ik aan het lijnen ben, pakte snel nog een pakje en liep ik door.  Ik deed de rest van mijn boodschappen en liep naar de kassa. Het gekke was dat ik mijn impulsaankoop gewoon helemaal vergeten was. Als automatisch pakte ik mijn boodschappen na het betalen in en ging ik naar huis.

Toen ik thuis begon uit te pakken, lagen de bittere koekjes bovenin de tas en toen werd ik als een kind zo blij. Ik borg ze wel eerst heel keurig op, maar zodra het avond was en de kinderen op bed lagen, haalde ik het eerste pak bittere koekjes tevoorschijn. Deze ging open en toen ik de eerste hap nam, gebeurde er iets wat ik zelf niet had aan zien komen. Dit waren niet de bittere koekjes die ik kende. Dus ik hing direct aan de lijn met mijn moeder. Zij vertelde mij dat ze altijd zelf bitterkoekjes bakte. Gelukkig komt ze binnenkort bij mij op visite en dan zal ze het recept voor bittere koekjes met zich meenemen. En stiekem hoop ik dat ze bij haar thuis alvast een aantal gaat bakken, zodat ik een beetje kan proeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *