17 januari, 2017

Ik schrijf deze ‘post met de wens dat het iemand ooit een heleboel stress en geld zal besparen. Impulsieve aankopen zijn altijd mijn zwakke (zere) plek geweest en toen ik begon met zoeken naar mijn allereerste kookboek, kocht ik er bijna eentje die hélemaal niet bij me paste; alleen maar omdat ik te lui was om me er écht eventjes in te verdiepen… Maar ik heb mijn les geleerd en ik kan nu eerlijk zeggen dat iedere research-seconde het absoluut waard is geweest. Ik heb mijn PER-FEC-TE kookboek gevonden! 

Het Vinden Van Het Perfecte Kookboek

Mooie, Overheerlijke Foto’s
Let’s be honest: we zijn allemaal dol op foto’s die er lekker smakelijk uitzien. Maar we hebben ook allemaal onze eigen smaak, zo realiseerde ik me al vrij snel dat diepe, donkere achtergronden mij het allermeeste aantrokken. Scan vooral zoveel mogelijk kookboeken. Welke foto’s zorgen ervoor dat jij spontaan zin krijgt om lekker te koken?

Simpele, Makkelijke Stappen
Lees alsjeblieft, alsjeblieft, een paar recepten voordat je het kookboek koopt. Wanneer je de uitleg niet goed begrijpt, word het koken waarschijnlijk onnodig veel ingewikkelder dan het zou moeten zijn. Kies voor het kookboek met een simpele, duidelijke uitleg om je door alle stappen heen te leiden

En voel je niet ongemakkelijk als je een heleboel problematische recepten tegenkomt. Het is beter om ‘nee’ te zeggen tegen 1000 kookboeken, dan om er eentje te kopen die je vervolgens nooit zult gebruiken!

Boek Cover,
We kunnen doen alsof het ons niets kan schelen… Of, we kunnen toegeven dat we allemaal dol zijn op een mooie boekcover! Mijn kookboek heeft zijn eigen plekje in onze keuken, dus ik zie hem dagelijks staan. Ik had iets nodig dat mijn aandacht zou trekken én me meteen zou enthousiasmeren. De meeste kookboeken hebben een prachtige cover, dus zoek die éne speciaal voor jou!

Ontbijt? Dinner? Dessert?
Je hebt overal wel een kookboek over! Vegetarisch? Allergisch? Ben je vooral dol op Italiaans? Of misschien ben je op zoek naar een kookboek speciaal voor desserts?! Ik vond het ZO lastig om me niet meteen op de dessert-boeken te werpen. Kies een paar favoriete recepten/gerechten, en bouw daarop verder.

Ik zal niet ontkennen dat kookboeken met een véél dessert-recepten mijn hart een beetje sneller doen kloppen. Maar, een divers kookboek is duizendmaal praktischer en daarom is het zo belangrijk om bovenstaande criteria in je achterhoofd te houden!

Kleine extra tip: Ik wist al vrij snel dat ik een kookboek van Jamie Oliver wilde. Waarom? Omdat zijn recepten er altijd heerlijk uitzien. Vooral zijn Italiaanse recepten… Dus, als je geen idee hebt waar je moet beginnen in je zoektocht naar het perfecte kookboek: ZAP eens naar 24Kitchen!

Welke kookboeken heb jij in huis?
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mandemakers

Geplaatst in Lifestyle.

17 reacties op “Het Vinden Van Het Perfecte Kookboek (Voor Jou)”


  januari 17, 2017

  Hartjes voor Jamie! :D Je geeft wel goeie tips vind ik! Nu niet dat ik zo veel kookboeken kocht, maar ik laat me wel altijd alleen maar leiden door de foto’s en de titel van de recepten er in. Maar soms maken ze het dan zo moeilijk. Of met ingrediënten die heel moeilijk te vinden zijn.  januari 17, 2017

  Kookboeken zijn leuk! Dat kookboek van de foto’s ziet er wel heel goed uit :)  januari 17, 2017

  Ohh dat kookboek ziet er inderdaad heel mooi uit. De foto’s vind ik ECHT belangrijk! En of de recepten makkelijk zijn en niet al te veel ingrediënten hebben. Mijn favoriete kookboek op dit moment is die van chickslovefood, de 5-or-less versie. De recepten zijn erg simpel maar met een sausje erbij zijn ze altijd wel lekker ennn weinig boodschappen ;)  januari 22, 2017

  Oeh, ik ben hier wel verliefd op :-D Ziet er goed uit!

  Love,
  Dascha  januari 24, 2017

  Ziet er goed uit! Kookboeken zijn altijd wel fijn :)  januari 24, 2017

  Oh deze ziet er super mooi en handig uit!  januari 24, 2017

  Wow, die spaghetti ziet er goed uit! X  januari 25, 2017

  Ahh jaa, mooie foodfoto’s trekken ook altijd mijn aandacht bij een kookboek (en tja, ik heb ook dat het vooral de wat donkerdere zijn die ik het mooist vind!) Dit kookboek ziet er echt supermooi en ook gewoon heel lekker uit :) Heel leuk artikel!  januari 31, 2017

  Mooie foto’s trekken inderdaad de aandacht! Dat boek van Jamie ziet er goed uit.  februari 1, 2017

  Haha, laf kookboeken dus ik kan het helaas niet tot 1tje houden. Ik vind zelf het all day breakfastkookboek een aanrader, net als Love Lemon (gericht op groentes die je nog in huis hebt) en net nieuw: eet als een expert.

  Mooie foto’s vind ik trouwens misschien nog wel het belangrijkste. Ik heb liever een boek vol mooie foto’s met recepten die ik toch niet maak, dan een boek zonder plaatjes met wel goede recepten.. zonder foto’s ben ik namelijk minder snel geneigd om het te proberen.


  Roos

  februari 2, 2017

  Heel mooi boek! Ik vind foto’s echt een van de belangrijkste onderdelen van een kookboek. Daar kies je uiteindelijk toch wel je recept op uit namelijk. Ik heb vrij veel kookboeken omdat ik het ontzettend fijn vind om daar inspiratie uit op te doen. Mijn favorieten zijn Jamies Superfood, Lekker Miljuschka en van Tajine tot havermout.  februari 2, 2017

  Een hele erge zwak voor kookboeken. Persoonlijk let ik altijd erg op de ‘vibe’ van een boek, de vormgeving en de foto’s. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk of de recepten lekker zijn haha.. Leuk artikel! Liefs, Merel  februari 7, 2017

  Dit boek ziet er mooi uit! Krijg er gelijk al trek van, haha. Bij ons in de kast staan meerdere kookboeken. “Thuis met Jamie” is mijn favoriet. Daarnaast heb ik veel bakboeken in de kast staan. Die gebruik ik eerlijk gezegd vaker dan de kookboeken.  februari 13, 2017

  Wat een leuk artikel! Ik houd altijd erg van kookboeken, omdat er zoveel mooie foto’s van lekker eten instaan. Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik tegenwoordig ook wel heel vaak het internet gebruik om op nieuwe receptjes te komen.. :-p
  Veel liefs, Florentine  februari 27, 2017

  Dat zijn zeker goede tips! De foto’s zorgen er inderdaad gewoon voor dat je honger krijgt, haha.  maart 1, 2017

  Bij mij valt het mee hoeveel kookboeken ik koop. Mijn laatste aanwinst is een kookboek over groenten, omdat ik graag meer/gevarieerder met groenten wil koken en inspiratie wil opdoen op dat vlak. Uiteindelijk heb ik er nog maar 1x iets uit gemaakt. Oeps.  maart 21, 2017

  Jamie is altijd goed! ;-) Ik koop veel te veel kookboeken, ik geef het eerlijk toe.. Mijn kast zit inmiddels vol oeps! ;-)